woensdag 11 november 2015

Pompoenen van papier

Laatst was ik aan het zoeken op internet om leuke knutsels te vinden die met de herfst te maken hebben.
Ik heb namelijk 2 cd kastjes naast elkaar staan in de woonkamer waar al enige tijd een stel elfjes het heel gezellig met elkaar hebben. Maar ik wilde daar graag eens iets anders. Dus bedacht ik dat het leuk zou zijn om ieder seizoen iets anders op het kastje te plaatsen.
Het is nu dus herfst, vandaar mijn zoektocht naar herfst gerelateerde knutsels.

Tijdens het zoeken kwam ik op het het blog Bitz of Me leuke pompoenen gemaakt van papier zag. En wat roept er nu meer herfst dan pompoenen.
Dus ben ik meteen aan de slag gegaan.
Eigenlijk heb je er niet eens veel materiaal voor nodig. Een leeg rolletje wc-papier, restjes scrap papier in stroken, een stukje papier voor stevigheid onderop en iets om blaadjes en een steeltje te maken.

De eerste pompoen die ik maakte viel een beetje groot uit, omdat ik een heel wc-papier rolletje gebruikte en brede stroken papier. En een stukje donkergroen boa bovenop voor de 'blaadjes'.

Daarop besloot ik een tweede pompoen te maken, die kleiner moest worden.
Hiervoor heb ik een stuk van het wc-papier rolletje afgeknipt, iets minder dan de helft.
Ook heb ik smallere stroken papier gebruikt. En deze keer bruin boa. Dat vond ik beter passen bij de groene papierstroken.

Deze viel inderdaad kleiner uit, maar wel een stukje breder. Of platter. Hoe je het ook maar noemen wilt :-)
Daarop nog maar wat rode/oranje papiertjes bij elkaar gezocht en nog maar eentje proberen, maar deze keer met zowel smallere als kortere stroken papier.
En omdat ik weer rood en oranje kleuren gebruikt heb ook maar weer een stukje donkergroen boa.

Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben met hoe de pompoenen eruit zien. Ik heb nog nagedacht over hoe een steeltje voor de pompoenen te maken, maar eigenlijk vind ik ze ook best leuk zo.Hier nog even alle 3 bij elkaar.

Samen met mijn man ben ik nog bezig met een nieuw project. Hopelijk gaat dit zaterdag lukken. Het heeft ook met de herfst te maken en gaat er vast leuk uitzien, samen met de papieren pompoenen op de cd kastjes.


1 opmerking:

  1. Ze zijn héél mooi ...
    Decoratief een leuke aanwinst ...
    Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen