maandag 30 mei 2016

Dagboek van River Song

Hallo allemaal

Tjonge, dat is een tijd geleden dat ik hier wat geplaatst heb.
Zoals jullie misschien nog weten heb ik begin dit jaar nieuwe medicijnen erbij gekregen. Daar heb ik nogal wat bijwerkingen van. Telkens als er eentje bijna weer over is komt er een nieuwe bij.
En daardoor heb ik de laatste tijd niet veel zin in knutsel gedoe.

Maar nu heb ik weer eens iets gemaakt. Ik ben er een paar weken mee bezig geweest, om eerst alle losse onderdelen te maken voordat ik alles in elkaar heb gezet.

Wie de TV serie Doctor Who kent heeft misschien wel eens het personage River Song langs zien komen. En weet dus ook dat ze altijd haar beroemde dagboek bij haar heeft waarin al haar ontmoetingen met de Doctor staan.

Eerst ben ik begonnen met het tea stainen van papier.
Ik heb een stapel gewoon printer papier genomen en deze per vier een paar minuten in sterke thee laten liggen. Daarna laten opdrogen. Zo krijgen ze een bruinig kleurtje en ziet het er uit als oud papier.


Daarna heb ik alle papieren dubbel gevouwen en per vier in elkaar geschoven.


Via een YouTube filmpje uitgevonden hoe dat in elkaar te zetten. Eerst allemaal met naald en draad aan elkaar genaaid. Daarna met behulp van een paar zware boeken goed plat gedrukt en een paar lagen lijm over de rug gesmeerd.Toen was het tijd om de kaft te maken. Ik heb de goede maten twee maal uit kartonnen dozen geknipt en op elkaar geplakt. Dit omdat ik niet genoeg hobby karton meer had.
Dit allemaal op dik pakpapier geplakt en daarna blauw geverfd.
Daarna was het tijd om het patroon te maken dat ik op de voorkant wilde plakken. Het geheel moest een TARDIS design krijgen. Met veel gepuzzel en geduld het allemaal goed uitgerekend en op karton uitgetekend.


Dit alles weer uitgeknipt en op de voorkant van de kaft geplakt. Ook dit kreeg weer een blauw laagje verf.


Na een hele tijd denken over wat te gebruiken als schutblad bedacht ik me ineens weer dat ik een hele partij scrappapier bezit (tsja, een van de bijwerking van mijn nieuwe medicijn is verwardheid, en mijn hersenen werken al nooit optimaal, kun je nagaan LOL).
En dit is het dus geworden.
In het dagboek van River Song heeft ze allemaal tekeningen en beschrijvingen van personen en aliens die ze ontmoet heeft staan. Het lijkt me wel leuk om dit ook te gaan doen.
Dus misschien post ik hier af en toe wel eens wat foto's van de tekeningen die ik gemaakt heb.

Tot de volgende keer!!

1 opmerking:

  1. Erg gaaf! Als het woensdag lukt kom ik langs om even het eindresultaat te bewonderen!

    BeantwoordenVerwijderen